15. huhtikuuta 2015

38. Huomenna kohti Ypäjää

Viime viikon perjantaina meillä oli Villen valmennus. Wolle tuli jo tosi nopeasti ja hyvin läpi edestä ja pehmeäksi ja kevyeksi, mikä oli pitkään meillä iso ongelma saada se nopeammin kuin puolitunti käyntiväistöjä yms tekemällä, mutta nykyään se alkaa olla jo aika hyvin selätetty (ainakin hyvinä päivinä), mutta perjantaina se oli taas jotenkin tosi väsynyt? Mentiin lopuks vielä rataa kun siinä se aina viimeistään kuumenee, mutta ei, se oli tosi rauhallinen mikä oli tosi outoa, koska se aina kuumenee rataa ratsastaessa. Ei mikään huono asia tuo rauhallisuus, mutta kun ei se yleensä ole niin rauhallinen niin se oli outoa haha :D Eli Wolle oli muuten tosi hyvä, mutta ehkä vähän pohkeen takana ja ei niin energinen kuin yleensä.

Päätettiin sitten pitää sellainen pelkkä "virkistys viikonloppu" eli käytiin lauantaina vain taluttaen maastossa tunnin kävelyllä ja laitettiinkin hepat ulkona kuntoon kun oli niiin ihanan lämmin sää, että hepat pärjäs ilman loimiakin. Ihana pikku tuulahdus kesään!



iPhonen mukaan tuolloin kun oltiin maastossa oli +20C!

Söpöliinit :)

Sunnuntaina mentiin sitten Veeran ja Tompan kanssa puomeja ja kavaletteja. Ravipuomi-kavaletit, eli noin 6-7 puomia peräkkäin raviväleillä, missä jokaisen peräkkäisen puomin eri pää on nostettu ylös, on Wollelle tosi hyvää jumppaa, kun pääsee kunnolla irti lavoista ja oikein venyttämään astelta ja korottamaan takajalkoja. Eli ne se osaa vielä hyvin, mutta kun yrittää tulla puomi - kavaletti - puomi laukkaväleillä niin sitä Wolle ei ihan ymmärrä. Tulee aina esimerkiksi ensimmäisen puomin yli niin, että astuu sen takajalkojen väliin eikä etu-ja takajalkojen väliin niinkuin kuuluu, sitten se ponnistaa kovaa ja korkealta pienelle kavaletille ja silti se kaatuu :D Kun herra ei sitten ymmärrä nostaa niitä takajalkoja mukana vaikka etujalat nousiskin! No kuitenkin vaikkei ihan onnistuttu niin Wolle ainakin virkeni tosi hyvin ja se tuntui oikein vetreältä ja oli sillä varmaan hauskaakin :D

Maanantaina verkkasin vaan läpi kangilla. Tein paljon väistöjä ja vastalaukkaa ja sellasta notkistelua. Wolle tuli kyllä tosi hyväksi, en ratsastanut kumminkaa kauaa.


Tiistaina meillä oli valmennus. Aloitettiin taas sillä, että W tulee edestä ensin pehmeeksi ja läpi ja sen jälkeen voi alkaa vähän pyytää enemmän takaa. Aluksi saatiin herätellä sitä vähän enemmänkin, että kun tulee pieni pohje siihen täytyy vastata heti ja jos ei vastausta tule niin tulee isompi pohje jne. Wolle virkenikin tosi hyvin ja ei tarvinnut edes kauaa tehdä näitä harjotteita kun Wolle tuli ihan sika hyväks! Kunhan muistin, etten jää pitää sitä edestä vaan päästän välillä, kotona vaikka ihan liioitellenkin, etten mä ole se joka kannattelee sitä vaan hän kannattelee itse itsensä. Wolle oli koko tunnin ihan sika hyvin läpi, tosi kevyt ja tosi hyvin edessä ja aktiivinen. Eli ihan super<3 Varmaan paras mitä pitkään aikaan tai melkein ikinä! Sitten kun alkutyö oli saatu onnistuneesti tehtyä ja tulos oli täysin läpi ja energisesti edessä liikkuva hevonen, liikkeiden tekemisissä ei ollut mitään ongelmaa! Vitsi jos tää fiilis olis joka päivä <3<3 Näinä päivinä miettii ihan, että "miten se on voinutkaan olla niin vaikeaa?". Mutta sitten taas kun on huono päivä niin miettii, että "miten se silloin oli niin helppoa" haha :D Se tässä onkin niin "hauskaa", ettei koskaan mikään päivä ole samanlainen... Pitää nauttia näistä hyvistä päivistä sitten kunnolla!

Tänään Wolle piti taas satulattoman kävelypäivän, eli kävin sen kanssa maastokävelyllä taluttaen. Tykkään mielummin mennä nämä satulattomat päivät itse maasta kävellen kuin ilmansatulaa selästä, sillä noh, onhan siinäkin riskinä mennä maastoon ilman satulaa, mutta vielä plussana kun itse kävelee tulee siinäkin hyvin liikuttua. Vaikka liikunhan mä muutenkin päivittäin (muuta kuin ratsastan) muttei ylimääräisestä kävelylenkistä haittaakaan oo :)

Huomenna pääsenkin jo aikaisin koulusta ja tullaankin heti kotiin pakkaamaan ja siitä tallille pakkaamaan, minkä aikana Veera ratsastaa Tompan ja kun ollaan valmiita niin lähdetäänkin jo ajelemaan Ypäjälle. Haluan olla jo edellisenä päivänä paikan päällä, kun on aina kivempi, että tavaroiden purkamiset sun muut on saanut ja edelisenä iltana tehtyä, ettei kisapäivänä sitten tule kiirettä, kun muutenkin siellä yövytään. Hevosellekkin mukavampi, että saa matkan jälkeen olla karsinassa, eikä mennä suoraan radalle. Huomenna ratsastan sitten Wollen illalla Ypäjällä varmaankin vaan aika kevyesti ja rennolla fiiliksellä, sillä pitkä ja rankka kisaviikonloppu tulossa. Varmaan vaan lyhyesti, mutta tehokkaasti niin, että saan wollen molemmista pohjeista ja ohjista läpi ja on hyvä fiilis paikasta. Plussaa ois vielä jos päästäisiin torstaina ratsastamaan jo siellä kisa-areenalla, kun se on kuitenkin aina sen verran jännä paikka, että olisi hyvä jos siellä pääsisi käymään jo ennen starttia. Mutta jos ei niin ei voi mittää :)

Sainkin itseasisassa mun kúrin vasta tänään, joten mennäänkin se sitten sunnuntaina ihan kylmiltään (jos siis sunnuntaille edes päästään) ellen mä sitä jotenkin pysty huomenna menemään korvanapeista tai jotain jos on tilaa. Noh.. paljon mentaaliharjoittelua videolta musiikit korvissa vaan niin eiköhän sekin vähän auta. Näin ei siis todellakaan tehdä! Älkää ottako mallia. Kúrit pitää olla hyvin harjoiteltu ennekuin kisoissa mennään esittämään! Meillä nyt vaan jotenkin meni tää vähän pitkälle :D

Tavallaan mua jännittää (niinkuin aina kisat) nää tulevat kisat, sillä nää on taas kauden ekat tärkeet kansalliset, mutta ei mulla oo edes mitään jännitettävää. Lähdetään vain hakemaan tasaista suoritusta ja että molemmilla ois hyvä fiilis radalla. Ypäjän hallit on meille tuttuja, mutta ainahan kisatilanne on kuitenkin eri. Mutta jos radalla käy jotain ylimääräistä niin sille ei sitten voi mitään. Tämähän on kilpailua. ;)

Pitääkäähän meille sitten peukkuja! ;) Adios!

3 kommenttia:

  1. Tosi kiva postaus ja kivasti kirjoitettu! Olisi kiva saada videoa tai videoplstauskin vaikka tulevasta viikonlopusta olisi tosi kiva :)

    VastaaPoista
  2. Paljon tsemppiä ypäjälle, ootte hienoja :)

    VastaaPoista
  3. Tehän ootte ollu ihan liekeissä Ypäjällä! Hurjasti onnea!! Videoita kehiin! (Y) :)
    (Eikä tarvi olla täydellisiä, ei se ketään kiinnosta. Ootte hieno pari vaikka tekisitte tuhat rikettä!)

    VastaaPoista