11. elokuuta 2014

28. Lappeenrannan hevoshippalot

Moikkamoi taas pitkästä aikaa! Nää mun postaukset tulee nyt vähän hassuissa järjestyksissä, sillä tässä välissähän oltiin sillä suurella eurooppaturneella pm- ja em kilpailuissa, mutta niistä kerron erikseen vaikka seuraavassa postauksessa.


Tämä viikonloppu (8-10.8) vietettiin kuitenkin Lappeenrannan hevoshippaloissa, missä oli Animagi Dressage Futurecup -osakilpailun viimeinen osakilpailu, jonka pisteiden perusteella joka ikäluokasta kolme eniten pisteitä saaneet ratsukot pääsevät finaaliin, joka järjestetään lokakuussa Horse showssa! Ei oltaisi muuten tänne jo näin aikaisin tuon rankan reissun jälkeen tultu, mutta kun kyseessä oli kuitenkin tärkeä kisa, joka oli siinä ratkaisuasemassa, pääseekö sinne finaaliin vai ei. Ehti Wolle kuitenkin reissun jälkeen melkein kaksi viikkoa lomailla pelkästään kävellen ja verrytellen ja ennen kisaa sillä viikon ratsastin sitten enemmän.

Koko viikonloppu lappeenrannassa sujui todella hyvin! Wolle oli koko viikonlopun normaalia energisempi - varmaankin nurmen takia, ei olla koskaan ennen nurmella mentykkään - ja jaksoi todella hyvin kovasta helteestä huolimatta.

Lähdettiin perjantai aamuna klo 8 ajelemaan kohti Lappeenrantaa. Matka tuntui ihanan lyhyeltä noitten euroopassa kuljettujen matkojen jälkeen. Meiltä ajoi siis lappeenrantaan vain noin 3 tuntia.  Ollaan oltu aikaisemminkin Lappeenrannassa 2012 kun kisasin vielä poneilla siellä pari ponicupin osakilpailua, joten paikka oli ennestään tuttu. :) Paikan päällä kävelytin Wollea, purettiin kamat jaboihin ja katseltiin muiden ratoja. Myöhemmin laitoin hokit, letit ja muut kisavarusteet päälle.

Ensimmäisenä päivänä ratsastettiin vanha tuttu eli Va B FEI junioreiden joukkueohjelma. Musta tuntuu, että Wolle osaa sen jo suunnilleen ulkoa, kun aina ennakoi kaikki kohdat radasta, niin paljon sitä on jouduttu mennä. :D
Menin selkään hyvissä ajoin, jotta ehdin kävellä pidempään ja verrytellä rauhassa. Wolle oli verkassa jotenkin tooosi menossa ja musta tuntu, että jouduin koko ajan vain sanomaan, että hooou soosoo ja ottaa vaan satoja puolipidätteitä, että ei tartte mennä niin paljon. Lopulta ennen rataa mulla alkoi tulla jo kiire ja jotenkin hirvittävä hätä kun Wolle ei tuntunut ollenkaan hyvältä! Eikä mulla pitkästä aikaa ollut ketään valmentajaa tms auttamassa verkassa, kuka sanois että miltä näyttää ja mitä pitäis vielä parantaa. Kuitenkin radalle oli mentävä vaikka fiilis ois mikä. Rata itsessään ei ollut ollenkaan hyvä, ihan samalta tuntui siellä kuin verkassakin. Tuli paljon turhia virheitä esim. Wollehan on harrastanut koko kauden sitä, että aina keskilinjoilla ennakoi pysähdyksen ja pysähtyy itse liian aikaisin, joten tälläkertaa sisääntulossa ratsastin mahdollisimman kovaa, ettei nyt varmasti hidasta. Yhtäkkiä olinkin jo ohi pisteen, jossa piti pysähtyä (X) koska W ei hidastanutkaan niinkuin yleensä? Joten siihen tuli sitten semmoinen valmistelematon pysähdys hupsiii. Radan aikana tuli muitakin ei niin hyvin valmisteltuja kohtia ja suurin naurunaihe radalla olikin lopetus, kun ratsastettiin keskihalkaisijalla kohti tuomareita lopputervehdystä kohti Wolle alkoi jo hidastaa itse heti keskilinjan alussa, joten ajattelin muutenkin ei-niin-hyvän radan jälkeen, että nyt korjaan, joten siinä kohtaa potkasin vähän ja wollehan ylireagoi siihen omalla potkullaan ja ilmeisesti myös pukitti ja vaihtoi laukan ainakin kolme kertaa. :D hahaa no siitä kohdastahan tuli 4 kaikilta tuomareilta, mutta pääsinpähän vihdoin korjaamaan! Oisin tietty näin jälkeenpäin ajateltuna voinut tehdä tuon korjauksen jo alkukaudesta, mutta aina oon säästellyt sitä ennen halua sitten huonoa numeroa jos tuleekin kaks pysähdystä... Radan loputtua eihän sitä voinut kuin nauraa tuolle viimeiselle kohdalle. Koko muu rata sitten harmittikin kun en ratsastanut ollenkaan niin hyvin eikä tuntunut hyvältä... Saatiin kuitenkin 66.9%! Prosentteja aluksi vähän hämmästelin, mutta radan jälkeenpäin videolta katsottuani huomasin, että eihän se näyttänyt ollenkaan niin huonolta kuin kuvittelin! Siinä oli paljon hyviäkin kohtia itseasiassa, mitkä jäi ihan itseltänikin muistamatta. Olimme luokassa kolmansia, mutta niin vähäisen osallistujamäärän takia vain kaksi sijoittui, joten jäätiin ilman ruusuketta.

Lopputervehdykseen tulossa hahaaa hassu :D

Seuraavana päivänä eli lauantaina ratsastettiin junioreiden FEI henkilökohtainen ohjelma, mutta koska luokka oli niin myöhään iltapäivällä (meidän lähtö klo 16.30) niin kävin jo aamulla vähän verryttelemässä.
Iltapäivän lähtöön lähdin paljon rennommin mielin, että kunhan saataisiin se yli 58%, jotta päästäisiin starttaamaan seuraavan päivän kúr.  Iltapäivällä en verkannut niin kauaa ennen rataan, jotta kuitenkin W jaksaisi radalla kun oli niin lämmin. Verkka jäi jopa vähän liiankin lyhyeen kun kuulin vasta verryttelyyn saavuttuani, että yksi edeltäni on jäänyt pois ja mun aika onkin 7min aiemmin. Rataan olin kuitenkin paaaljon tyytyväisempi kuin edellisen päivän rataan, koska pääsin vaikuttamaan siihen enemmän radalla JA edellisen päivän korjauksestani oli hyötyä, koska sen jälkeisen päivän radoilla se ei enää kertaakaan jarrutellut keskilinjoilla! Jess! Kuitenkin radalla tuli monia pikku virheitä, kuten lisäyksissä tahtirikko, joka johtui vähän kumpuilevan pohjan takia, niinkuin yleensä nurmella, mutta tietty sekin on kaikille sama. Prosentteja saatiin 67.1 ja se riitti tällä kertaa meille luokassa toiseen sijaan. Jee! :)

4 ensimmäistä + 2 viimeistä kuvaa ©Annika Palo, kiitos!




Muut kuvat ©Veera P





tuitui ♥

Käytiin myös tutustumassa (ja syömässä) Lappeenrannan satamassa yksi ilta ihan porukalla :)

Kolmantena päivänä eli sunnuntaina meillä olikin jo aamupäivällä lähtö, joten en käynyt aamulla kävelyttämässä. Tein taas aika samanlaisen verkan kuin edellisinä päivinä. Noin 25min yhteensä, ensin kevyttä ravia ja laukkaa - kävelytauko - laukassa kokoamisia ja eteenpäin ratsastuksia, sekä sulut ja vaihdot - kävelytauko - ohjat käteen ja käynnissä takarit, sekä pelkkää rentoutta käynnissä, jotta kävelee varmasti selän läpi rentoa isoa käyntiä - ja lopuksi ennen rataa vielä ravissa kokoamisia, lisäyksiä, avot ja sulut ja tietysti kaikki niin, että tulee puolipidätteistä läpi ja kantaa itsensä ja radalle ratsastan yleensä käynnissä samalla kun jätän raipan pois ja kierrän radan laukassa kaikki kulmat, sekä keskilinjan läpi.

Mun kúr on niin helppo ja yksinkertainen, että ei sillä mitään huippupisteitä oikein voi saada. Tavoitteena mun oli kuitenkin ratsastaa se kúr minkä olen keväällä niinä "vaikeina aikoina" tehnyt vain niin hyvin ja varmasti kuin pystytään. Koko rata menikin ihan hyvin! Ei mikään super hyvä, sillä en halunnut pistää liikaa, ettei sitten tule rikkeitä ja onneksi niitä ei tullutkaan. Rata oli ehkä vähän suurpiirteinen ja osa siirtymisistä vähän huolimattomia, sekä meidän tempo oli aika reipas, vähän liiankin, minkä takia oltiinkin edellä musiikissa ja niinkuin näkyy niin mun piti tehdä ennen käyntiohjelmaa ylimääräinen voltti tonne kulmaan. (Alla video) Takari ei onnistunut myöskään niin hyvin, se oli aika suuri, mutten halunnut vaikuttaa liikaa käyntiin, sillä se tulee muuten helposti passimaiseksi. Kuitenkin käynti on tullut nyt paljon paremmaksi, sillä kevällä saatiin käynnistä usein 4-5 mutta nyt saatiin käynnistä kaikkina päivinä 7 ja 8!! Ihan super! Laukassa Wolle kuumu jonkin verran, joten mun piti taas ottaa aika paljon puolipidätteitä ja yrittää vaan istua. Koko paperi oli suurimmaksi osaksi pelkkiä 7 ja skaala 6-8 ja niitä kaseja irtosikin enemmän kuin yleensä esim. juuri siitä lisätystä käynnistä, kootusta ravista, lisätystä ravista, laukanvaihdoista, sekä alakerrassa kohdasta <1. Tahti, eteenpäinpyrkimys ja joustavuus>, sekä kohdasta <5. Musiikki ja sen tulkinta>
 Niinpä me saatiinkin 70.3% ja voi vitsit olin tyytyväinen! Meidän eka yli 70% meni nyt tässä rikki ja tulos toi meidät luokassa johtoon ja pysyttiinkin siellä loppuun asti! Super Wolle pupunen ♥





Kolmen kärki. Vas. Karo ja Seppo, mä ja Wolle, Susa ja Dino :)

Yritin halata pupua, mutta epäonnistuin :(


Palkkarit pidettiin estekentällä ja juuri ennen meidän palkintojen jakoa oli ollut juniori esteluokan palkkarit ja sen voittaja sai skootterin! Naureskeltiinkin siinä, että missäs mun skootteri on?!? Ollaan kyllä nyt niin väärä laji valittu haha :D





Ajattelin nyt julkaista tän mun kúr radan tänne, kun toi oli vihdoin tarpeeksi onnistunut rata julkaistavaksi ja aijon kuitenkin tehdä kokonaan uuden kúrin vielä finaalia varten. ;)


Tämähän oli viimeinen osakilpailu tätä future cuppia, jonka finaali on sitten syksyllä HIHS:ssä, joten siellä nähdään! ;)


Nyt Wolle saa seuraavat pari viikkoa jatkaa hyvin ansaittua laidun- ja maastoilu lomaansa, jonka jälkeen taas arki jatkuu. :)

Toivottavasti te arvon lukijat ette ole pahoittaneet mieltänne tästä vähän harvemmasta postaustahdista, mutta tää blogi nyt valitettavasti jää mun arjen tärkeysjärjestyksessä ihan häntäpää sijoille :( Mutta postausta sieltä eurooppakisaturneelta on kyllä tulossa sen lupaan! En vain tiedä vielä milloin, sillä se tietää niiiiin paljon kerrottavaa, että mun pitäis varata sen kirjottamiseen varmaan koko päivä hahaa :)

Hyviä koulujen alkuja kaikille muillekkin koululaisille! Tuleva syksy tietää ainakin mun osalta taas pelkkää ratsastusta ja lukiota eli kiirettä.. Mutta näihin tunnelmiin! :)

31 kommenttia:

  1. Näin esteratsastajan silmin en voi muuta sanoa, kuin wau! Onnea voitosta. :)

    VastaaPoista
  2. Vitsi miten hienoo! Onnee! Muuten mistä sun uus hieno kypärä on ostettu? :)

    VastaaPoista
  3. WAU, ihan mielettömän upee rata ja koko ratsukko! Hurjasti onnea voitosta sekä HIHS paikasta! Tosikiva kun jaksat kumminkin postata vaikka vähän harvemmin nimittäin kiva seurata teidän kehitystä :)

    VastaaPoista
  4. Onneks olkoon ihan mielettömästi, upeeta <3

    VastaaPoista
  5. Ohmy ella jeejj! Hienooaa♥_♥ pakko tulla kattoo ku te molemmat päääsitte hihsi!!

    VastaaPoista
  6. Wauuu ootte niin upeita ja toi teidän rata oli tosi hieno, tykkäsin musiikkivalinnoista ;) Onnee vielä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hahaa kiitos! Aika tollast simppelii musaa, haluusin uuteen küriin ehkä vähän "dramaattisemmat" mutta pitää vähän etsiskellä ;)

      Poista
  7. Woopwoop siellä katsomossa kannustetaan sitte;) iha sika kiva postauss ja onnee viel niin paljon ! <3

    VastaaPoista
  8. Todella hieno rata ja mahtavannäköistä yhteistyötä. Isot onnittelut hyvin menneistä kisoista ja HIHSiin pääsystä! Näitä sun päivityksiä odottaa aina niin kovasti, kun teidän hienoa edistystä on mukava seurata :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Vautsi kiitos todella paljon! Ihanaa kuulla, että meidän kuulumiset kiinnostaa jotakuta enkä kirjoita täällä ihan turhaan :D

      Poista
  9. Wau! Ootte kyllä niin ihana pari Wolle kanssa! Innolla aina odotan uutta postausta

    VastaaPoista
  10. Näyttää ihan super hyvältä !!:)<3

    VastaaPoista
  11. Waaaauuuutsi kuinka upee ravi Wollella! :O rakastuin ♥.♥
    ja muutenkin ihan mahtavaa yhteistyötä! tsemppiä teille tulevaisuuteen! :)

    VastaaPoista
  12. Onnea voitosta ja HIHS:iin pääsystä! :) Tiedätkö miksi Karon ja Jutan blogeja ei enää löydä, ovatko vaihtaneet osoitetta? :(

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Karo pitää kuulemma taukoa ja Jutalla on ulkoasu rempassa niin siksi :)

      Poista
  13. Ihana kuulla teistäki pitkästä aikaa! En ookkaan täällä blogien puolella surffaillu pitkään aikaan kun lukio on alkanu ja siihen, itsekseen asumiseen ja uuteen kaupunkiin liittyvät kiireet on vieny kaiken ajan. Mut oi että teidän kúr näytti tosi kivalle! kivat musiikit kans!(: Ja onnee!!<3
    ps. mun on nyt pakko päästä hihs:iin kattomaan teitä!;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No jep lukio on kyllä...Mut hei kiitti ja jooo sun on pakko! ;) ♥

      Poista
  14. Hienot oli reissut ja onnittelut hyvistä suorituksista!

    VastaaPoista