4. toukokuuta 2014

24. Poni-haan kansalliset

Oltiin siis viime viikon sunnuntaina (27.4) poni-haan kansallisissa, jossa mentiin junioreiden joukkueohjelma, joka oli samalla yksi näistä pm-katsastus luokista. Nämä kisat eivät menneet tällä kertaa niin onnistuneesti meidän osaltamme.

Viime viikolla oli vielä ihanan lämmin kesä ♥  mihin se katosi?



Olin edellisenä päivänä ratsastanut Wollen kunnolla lyhyesti läpi ja se oli tuntunut tosi hyvältä, joten mulla oli aika varma olo seuraavaan päivään.
 Kuitenkin sunnuntaina paikan päällä verkassa Wolle ei tuntunut enää yhtään niin hyvältä. Se painoi kädelle ja juoksi vaan... Olin itsekkin siinä verkassa ihan hukassa, jotenkin en ollut henkisesti valmistautunut niin hyvin kuin esim ypäjälle, enkä ollut edes suunnitellut verkkaa kunnolla etukäteen tai mitään, joten se verkka meni vähän haahuiluksi. Kun olin kuitenkin tehnyt kaikki avot, sulut ravissa ja laukassa niin pitikin mennä jo alas maneesille valmistautumaan. En kuitenkaan päässytkään heti sisään, joten piti kävellä hetki parkkiksella ja sen jälkeen pääsin sisälle radan viereiselle kaistaleelle. En kuitenkaan viitsinyt tehdä kuin pieniä ravi-käynti siirtymisiä, ettei radalla oleva hevonen esim. pelästy tai jotain. Ja kun pääsin sisään aitoihin, Wolle oli ihan lässähtänyt eikä siinä oikeen enää mitään voinut tehdä. Kun kiersin rataa ja olin aloittamassa mulla oli jo siis ennen rataa sellainen fiilis, että tää ei kyllä tunnu nyt yhtään hyvältä, sillä se painoi edelleen kädelle ja oli pohkeen takana mä vähäniinkuin unohdin taas ratsastaa.. tai tietty yritin, mutta siinä vaiheessa oisin voinut ehkä sisuuntua vähän enemmän. Raviohjelma oli ihan ok, mutta kun en ollut saanut Wollea kunnolla sielllä verkassa läpi niin se jäi sellaiselle aika korkeelle ja lyhyelle niskalle ja näytti jännittyneelle. Peruutuksessakin peruutettiin ehkä vain 2 askelta, lisäykset ei oikeen lähtenyt ja laukka ohjelma muuten ok, mutta niissä puolirataleikkaa vaihdoissa, jotka on meille yleensä helppoja niin sössittiin... esitettiin siis vähän sarjavaihtoja! :D Ensin siis siinä kohtaa missä piti vaihtaa niin mä vaihdoin ja pari askeleen päästä W vaihtoki yllättäen ja sit mä vaihdoin takasin. Myöhemmin videolta katoin, että siinähän tuli sit puhtaat kolmoset, hehhe.. Lopputervehdyksessäkin kävi taas samalla lailla kun ypäjällä kúrissä, eli halkasijalle tullessa W alkoi hidastella ja kun pyysin eteen niin tehtiin taas sellanen ihmeellinen western pysähdys.. hups ;D Radan jälkeen olin aika pettynyt niistä rikkeistä mitä tuli ja tietty koko kokonaisuudesta, kun tiesin, että se ei ollut läpi. No oli siellä hyviäkin pätkiä ja tietty muistin radan! Saatiin 63% ja olin ihan tyytyväinen niihin. En sillä radalla oisi yhtään enempää ansainnutkaan. Kävelin Wollea radan jälkeen jonkin aikaa ja laitettiin sitten koppiin ja mentiin katsomaan muiden suorituksia. Loppupäivän tietty ärsytti ne typerät rikkeet mitä tein ja se verkka... miksen suunnitellut/keskittynyt paremmin argh! Noh aina ei voi voittaa tai edes sijoittua, toivottavasti ensi sunnuntaina Tampereen kansallisissa menisi paremmin. Nyt aijon sinne valmistautua paremmin ja korjata virheet, mitä tein poni-haassa ja yrittää ratsastaa enemmän niinkuin ypäjällä.






Katsottiin äitin kanssa videot ypäjän radoista ja verrattiin sitten tähän poni-haan rataan, niin se näytti oikeasti ihan eri hevoselta! Se merkkaa niin paljon, että saanko sen siinä verkassa kunnolla läpi vai en. Ypäjällä se oli pyöreä, selkä mukana ja hyvin avuilla, poni-haassa vähän turhan korkea niska, joka tekee siitä jännittyneen näköisen ja alakaula tulee helposti näkyviin.
Ainiin ja oltiin muuten lopulta siinä puolessa välissä luokkaa eli sij. 6/12.

Olin myös lauantain iltana poni-haassa kattomassa ponityttöjä, (kun poniluokka oli jo ed. päivänä) Hienosti tytöt vetelikin!

Ida ja Topi vei voiton!

Ja Uksalle ja Arskalle kolmas sija :)


Onneksi on näinkin ihania ponikavereita ♥ Lotta, Ida, Uksa
No tällainen lyhyehkö päivitys taas, en enempää ehdi kirjoittaa, eikä oikeen muuta sanottavaa olekkaan. Ihan normaali treenejä kotona ahkerasti valmentajan silmän jatketaan ja ensi sunnuntaina sitten taas nokka kohti Tamperetta ekoihin ulko kisoihin! :)

12 kommenttia:

  1. Hyvät prosentit saitte, vaikka virheitä tulikin!
    Meinaatko laittaa radasta videota?
    Tsemppiä treeneihin ja tuleviin kisoihin, olette hieno pari! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. En aijo pistää kun tuli niitä rikkeitä.. Mutta kiitos paljon! :)

      Poista
  2. Oo ella meijän junnutyttö <3;)

    VastaaPoista
  3. Jos en nyt ole väärässä niin olette päässeet wollen kanssa ylen nettisivuille kuvan kautta. Ja pakko sanoa että hienolta tuo teidän meno näyttää! :o linkkiä vielä siihen juttuun: http://blogit.yle.fi/ystavani-hevonen/kuka-paasee-hevoskouluun

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! :)
      Tuossa laittamassasi linkissä ekassa heppakuvassa on kylläkin aika Wollen näköinem hevonen, mutta me ei olla siinä, siinä on Karo ja Seppo! :)

      Poista
  4. Moikka!
    Voisitko tehdä postauksen siitä miten suunnittelet kisaverkan. Itse kisaan He B ja A aluetasolla ja olisi kiva saada tietää miten itse suunnittelisit verkat esim He B radalle (vaikka et kisaakaan sillä tasolla)? Itse suunnittelen ja harjoittelen verkat kotona, mutta en saa niitä sujumaan kisapaikoilla niin kuin haluaisin ja olen suunnitellut. Yleensä päädyn vain soveltamaan ja saamaan ponin jotenkin kuulolle. Ponini siis kuumuu aina paljon kisoissa ja alkaa spookkaamaan kaikkea.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voin tietty jos joku päivä ehdin ja jos siitä on jollekkin todella apua. :)

      Poista
  5. Mitä lakkaa käytät hepan leteissä? Tai jos käytät jotain muuta ainetta, millä saat letit pysymään? :D Ootte kehittyneet muuten todella paljon Wollen kanssa. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joskus käytän muotovaahtoa ennen kuin alan letittämään, jotta letit pysyisi vielä siistimmin. Lopuksi kun letit on ommeltu sykeröiksi laitan päälle runsaasti lakkaa - ihan siis normaalia ihmisten lakkaa mitä voi ostaa kaupasta. :)

      Poista