1. tammikuuta 2014

16. Vuosi 2013 tiivistettynä

Noniin se ois sitten vuosi 2013 ohi ja uusi vuosi taas edessä! Itsekkin innostuin nyt muistelemaan vielä täällä blogin puolella vuoden 2013 heppailujen kohokohtia, joten eiköhän oteta katsaus vielä edelliseen vuoteen 2013...

Tammikuu
Tänä vuonnahan minulla oli vielä ponitammani Manta, joten koko kevät menikin sen kanssa treenaillessa. Tammikuun aikana ei ehtinyt tapahtua mitään erikoisempaa, kuin treenasin Mantalla ahkeraan tahtiin. Käytiin maajoukkueleirillä, aluevalmennuksissa Lohjalla ja ratsastin muuten kotona.




Helmikuu
Helmikuussa varasin usein maneesia kúrin harjoitteluun ja siinä kuussa meni paljon aikaa sen viimeisiin suunnitteluihin ja musiikin editointiin ja muuhun, sillä sen kuun maajoukkueleirillä ratsatettiin jo kúrit. Kävin myös helmikuussa jo kokeilemassa ensimmäistä juniorihevos kokelasta ihan Suomessa. Ratsastettiin myös paljon ulkona kun oli hyvät lumipohjat!




Maaliskuu
Maaliskuussa kävin myös aluevalmennuksissa, kokeiltiin ensimmäistä kertaa hiihtoratsatusta Tompalla, harjoittelin kotona Mantalla tulevan kauden FEI ratoja kotona ja meilllä oli maajoukkueleiri missä harjoiteltiin myös ratoja.




Huhtikuu
Huhtikuussa kisakausi alkoi ja menin rataharjoituksena hyyppärässä yhden FEI ohjelmista tulevaa DTT:n kansallista kisaa varten, jonne oltiin kuitenkin lähdössä, mutta sen herpesviruksen takia peruttiin. Muuten jatkoin treenejä kotona ja vihdoin startattiinkin jo kauden ekat kansalliset poni-haassa, jotka meni paremmin kuin odotettiin! Sijoituin kolmanneksi ja saatiin 66.3%!






 Loppukuusta meillä oli vielä kúr-harjoituskisat Vihdissä, missä ulkomaalainen tuomari antoi meille kúristä yhteensä 72%! Startattiin vielä toiset kansalliset myös vihdissä missä sijoituttiin viidensiksi.



Toukokuu
Heti toukokuun alussa järjestettiin Ypäjällä ne aikaisemmin peruuntuneet ensimmäiset pm-katsastus kilpailut jotka olivat samalla future cupin ensimmäinen osakilpailu. Meidän osaltamme kisa meni ihan hyvin sillä tuloksin, että päästiin kolmannen päivän finaaliin ja oltiin siinä seitsemänsiä. Maastoiltii myös aina kisojen ja treenien välissä niin paljon kun ehdittiin.



Käytiin myös kYIF:n aluekisat, missä sijoituttiin toisiksi ja seuraavana viikonloppuna olikin jo mun ensimmäiset ja viimeset poni SM kisat mitkä päättyivät myös meidän osalta hyvin finaalissa seitsemänteen sijaan!




Heti seuraavana päivänä tehtiin vielä kolmas hevosen etsintä matka Saksaan, missä löysinkin Wollen!


Kesäkuu
Kesäkuun alussa startattiin meidän ensimmäiset kansainväliset kisat finnderbyssä ypäjällä! Ekana päivänä sijoituttiin viidensiksi, mutta tokana päivänä ei mennyt niin hyvin.


Finnderbyn jälkeen seuraavat kisat olivat myös Ypäjällä eli kansallinen junioriderby, joka meni meidän osalta erittäin hyvin sillä ekana päivänä voitettiin luokka ja tokana päivänä oltiin neljänsiä eli yhteispisteissä voitettiin!
Ne olivatkin sitten viimeiset yhteiset kisat Mantan kanssa.


Tässä kuussa myös lopulta ostettiin Wolle, joten siitä lähtien se oli virallisesti meidän ♥ Päätin lähteä sitten Saksaan treenaamaan Wollella pariksi viikoksi ennen kuin se tuodaan suomeen. Piti myös hyvästellä Manta.


Heinäkuu
Itseasiassa se oli vielä kesäkuun puolella, kun lähdin Saksaan, mutta kuitenkin olin siellä melkein heinäkuun puoleen väliin asti. Se oli kyllä niin opettavainen ja kaikinpuolin mieletön matka! Vieläkin ikävä sinne..




15. päivä Wolle saapuikin Suomeen ja Manta myytiin... Loppu heinäkuu menikin Wolleen tutustuessa ja kesää muuten viettäessä.


Elokuu
Elokuussa ei tapahtunut mitään erikoisempaa. Treeni Wollella jatkui ja alettiin suhtautua yllättäen ilmestyneeseen kieliongelmaan vähän huolestuneemmin ja yritettiin etsiä erilaisia pikku konsteja siihen.
Meillä oli myös meidän ensimmäiset kisat Lahdessa, mitkä meni ihan hyvin, sillä Wolle käyttäytyi hienosti ja ratakin meni ihan hyvin ja sijoituttiin neljänsiksi! Hypättiin myös ensimmäistä kertaa.


Syyskuu
Heti syyskuun alussa oli kauan odotettu Kyran klinikka missä me oltiin Wollen kanssa juniori ratsukkona ja keskityttiin ongelmakohtien korjaamisiin ja Kyra kävi Wollen selässä. Käytiin myös meidän tokat kisamme, mitkä eivät menneet niin hyvin sillä tuomarit rokottivat välillä vilahtavasta kielestä aika paljon eikä muutenkaan ollut hyvä päivä.. Loppukuusta muutettiin Wollen kanssa Erkylän tallille!




Lokakuu
Lokakuussa Ritva kävi tallillamme kuvaamassa ihania kuvia mitä olen monissa paikoissakin käyttänyt! Aloin keskittyä ratsastamaan Wollea enemmän eteen alas, ettei jää niin paljon paineeseen ja lyhyelle niskalle, jolloin kieli tulee ulos, joten tässäkuussa tapahtui varmaan isoin askel sen ongelman suhteen ja taas yksi ovi avautui, eli opin tunnistamaan milloin kieli on ulkona ja mitä mun pitäisi suunnilleen tehdä, että se ei tulisi ulos. (Se ei tietenkään helppoa ole kun ei vieläkään aina onnistu..) Tässä kuussa myös Tomppa sai paikan Erkylästä ja muutti myös sinne.




Marraskuu
Marraskuun alussa samat treenit jatkuivat Wollen kanssa, ei mitään ihmeellistä, mutta loppukuusta oli kauan odotetut maajoukkue katsastukset, jotka päätyivät niin että päästiin A-renkaaseen ja jäätiin leirille.

©Terhi Lehtimäki
Joulukuu
Joulukuussa jatkettiin taas reipasta valmentautumista nimittäin maajoukkueleirillä ja muilla valmennuksilla. Viikko ennen joulua alettiin kuitenkin ottaa vähän rennommin ja ollaankin nyt ehditty maastoilla pariin kertaan ja hyppäämälläkin! Muuten ollaan otettu aika rennosti pari askelta taaksepäin ja vähän lomailtu.



Vuosi 2013 on ollut todella opettavainen ja antoisa, mutta toivottavasti vuodesta 2014 tulisi vielä parempi!

Joten hyvää uuttavuotta 2014 vielä kaikille blogini yli 200 lukijalle! ♥

16 kommenttia:

  1. jee, säki teit tällasen!! tää oli tosi kiva ja voi vitsit miten ihania kuviaaa!! ♥♥ upeetaaa! :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitti onkkuu <3<3 ja hei tänä vuonna nyt pitää saada sut ehdottomasti taas tännepäin! Eihän siit oo ku "kaks vuotta"!! XD

      Poista
  2. ootte nii hienoja wollen kanssa et ei voi kyl muuta sanoo! :o ihana postaus ja ihania kuvia ♥

    VastaaPoista
  3. Ihana postaus, paljon onnea ja menestystä tälle vuodelle <3

    VastaaPoista
  4. oot niin taitava ratsastaan,vau!ihania kuvia ja wolle on aivan ihana!:)

    VastaaPoista
  5. Ootte kyllä upee ilmestys Wollen kaa! Ratsastat tosi hyvin.
    Minkälainen kieliongelma teille siis tuli elokuussa? Ja voitko laittaa tänne niitä teidän hyppyvideoitakin? Onnea vuodelle 2014!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Wolle alko siis Suomeen tullessaan roikottaa ratsastaessa kieltä ja siis jos en saa sitä läpi niin kyllähän se sitä edelleen tekee huonoina päivinä.. ja saatan joskus laittaakkin! Kiitos samoin! :)

      Poista
  6. mä niin sulan tolle manta ravikuvalle jos vaaleenpunaset kamat..♥ ihania kuvia, molemmat hepat niin upeitaki ja kuski myöss!

    VastaaPoista
  7. Ihana postaus & teidän meno on niin upeaa! <3 (: Hyvää uutta vuotta teillekkin!

    VastaaPoista
  8. Ihana postaus! Yh sä ratsastat niin nätisti! Ja hyvää uuttavuotta ♥

    VastaaPoista