15. joulukuuta 2013

14. Onnistuneita treenejä

Tämä viikko on taas ollut melkoista reissaamista, sillä oltiin kolmena päivänä liikenteessä trailerin kanssa.

Maanantaina vietiin Wolle, jo syksyllä varattuun saksalaisen kiropraktikon käsittelyyn. Ensin mun piti juosta Wollen kanssa maneesissa pari kertaa tiettyä väliä ja vielä juoksuttaa ympyrällä ravia ja laukkaa, jotta hän näkee miten se liikkuu. Sen jälkeen toin W:n talliin pesukarsinaan ja alkoi käsittely. Saatiin paljon uutta tietoa Wollesta, esim, että sillä oli aika jäykkä niska, joten sitä piti siitä päivästä lähtien venyttää joka päivä hänen näyttämällään tavalla. Noin tunnin käsittelyn jälkeen lähdettiin ajamaan kotiin.

Tiistaina piti olla kiropraktikon esimmäisen käsittelypäivän jälkeen vain kävelypäivä ihan varmuuden vuoksi, joten silloin ei tehty mitään muuta. Keskiviikkona verryttelin hiukan eteen alas noin 30min ja taivuttelin, mutten mitään raskasta.






Tostaina ja perjantaina oltiinkin taas trailerilla liikkeellä, sillä mulla oli Vantaalla valmennus. Odotin niitä valmennuksia kovasti, sillä tiesin, että siellä päästään aina paljon eteenpäin ja tulee tosi hyvä fiilis - ja näin kävi! Tehtiin molemmat päivät aika samoja harjoituksia, eli ihan perusratsastusta. Temput Wolle osaa, ja tekeekin ne hyvin, kun vaan mä oon saanut sen eka läpi, siksi se on niin tärkeää ennenkuin tekee temppuja. Oon huomannut, että kaikilla valmentajilla, joiden tunneilla olen käynyt, on sama päämäärä mihin ne haluaisi meidän pääsevän ja miltä sen pitäisi silloin näyttää ja tuntua. Mutta kaikki valmentajat auttavat sinne eri tavoin. Tämän valmentajan tyylistä pidän erittäin paljon. Sillä meillä on tosi paljon fiilistä siinä mukana ja hän selittää tosi yksityiskohtaisesti miten mun pitäisi istua, jotta se tekee näin ja näin. Ja vaikka en teekkään kädellä paljoon, niin mun pitää kuintenkin välillä liikutella kuolainta suussa ilman, että pää liikkuu ja tehdä paljon puolipidätteitä ja välillä ihan näkyviäkin myötäyksiä, jotta Wolle ottaisi paremmin tuntuman vastaan. Molemmat valmennukset meni toosi hyvin ja olin niin tyytyväinen Wolleen, ja niin oli valmentajakin! Tuli taas niitä onnistumis fiiliksiä ja niitä "kyllä me osataan"! Super heppa ♥

Tässä vielä pieni pätkä valmennuksesta. Laatuhan on aika huono, sillä en saa tämänhetkisellä videonkäsittelyohjelmalla tallennettua HD:ksi, mutta toivottavasti siitä jotain näkee. :)



Tässä tällainen lyhyehkö päivitys. Nyt ollaankin seuraavat kolme viikkoa varmaankin ihan kulkematta mihinkään ja aijotaan pitää Wollenkin kanssa vähän lomaa ja tehdä jotain erilaista vaihteeksi. Kumpa tulisi jo hyvät lumet niin pääsisi hankeenkin ratsastamaan! :)

34 kommenttia:

  1. kiva postaus! Te menitte sika hienosti tos videos :o :)

    VastaaPoista
  2. Voi miten hienolta teidän meno näytti! Wau :)

    VastaaPoista
  3. Waau! Hienolta näyttää!!:)

    VastaaPoista
  4. Wau! Meettä kyllä upeasti! :D Melkein oon kateellinen.

    VastaaPoista
  5. Wow, tosi upeen näköstä menoa! :)

    VastaaPoista
  6. Wau! Tosi hienon näköstä menoo minkä merkkinen satula Wollella on? ;)

    VastaaPoista
  7. ootte kehittyny ihan tosi paljon vähässä ajassa! :o selvästi näki että oli tosi hyvä ja osaava valmentaja joka ymmärti sua ja wollee hyvin :) hyvä te!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Aivan totta, valmentaja tosiaan tietää mitä pitää tehdä. Kiitos paljon! :)

      Poista
  8. super hienosti meette! istut ihan sika hyvin tuol :)!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. hahaa voi kiitos! Ei se kyllä aluksi helppoa ollutkaan, mutta nyt pysyn kyllä jotenkin mukana :)

      Poista
  9. Hienosti menette :) saako udella valmentajan nimeä? Entä kiropraktikon ja olitko häneen tyytyväinen?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kiitos! Tähän asti olen ollut aika tarkka kaikista eri valmentajien nimistä, joiden valmennuksista täällä blogissakin kerron. Mutta kuitenkin valmentaja oli Carolina McLean, sama jonka luona olin silloin kesällä Wollen kanssa Saksassa eli tunnetaan hänet sitä kautta hyvin. Ja kiropraktikko oli myös saksasta - Moffat. Ja olin tosi tyytyväinen, vaikutti todella ammattitaitoiselta ja hevonen tuntui käsittelyn jälkeen paljon letkeämmältä ja vähän rennommalta niskastakin. :)

      Poista
    2. Onko
      hän sattumoisin warwick mcleanin vaimo/muu sukulainen? Hän on tosi
      tutun näköinen ja olen itse käynyt warwickin valmdnnuksissa niin mietin
      voinko tuntea hänet sitä kautta. Vai onko sama sukunimi vain sattumaa ;)

      Poista
    3. Jep vaimo on ja kiva! He ovat kyllä taitavia. :)

      Poista
    4. Kävikö Sybil vai Donald? :)

      Poista
  10. Ei vitsi miten pehmeen näkönen! Ootte iha mahtavia!!:'Dd<3

    VastaaPoista
  11. Vou vähäks te meette upeesti! :o :)

    VastaaPoista
  12. mitkä ovat istunnassasi suurimmat virheesi omasta mielestäsi :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Saatan istua liian vahvasti kiinni, vaikka pitääkin käyttää istuntaa, eli mun pitää muistaa välillä rentoutua varmaankin. Näitä asioita olen ainakin itse huomannut tähän mennessä! :)

      Poista
  13. Meette todella hienosti tossa videossa! :)

    VastaaPoista
  14. Kiva postaus ja hyvin meette! :)
    Teit luultavasti tuon Veeran blogissa olevan bannerin gimpillä? Osaatko kertoa mistä saa nuo kiemurat tai nuo? (:

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitti! Joo tein gimpillä ja taidat tarkoittaa niillä kieruroilla brusheja jotka latasin netistä! :)

      Poista
  15. minkä niminen on tässä videossa oleva kappale?:)

    VastaaPoista