8. joulukuuta 2013

13. Joulukuun maajoukkueleiri

Laiska bloggaaja ilmoittautuu! Jep, kolme viikkoa taas vierähti viime postailusta ja viime leiristäkin. Ei ole oikein ollut motivaatiota, kuvia eikä oikein aikaakaan postailla, mutta nyt ajattelin vähän kirjoittaa jotain kun oltiin taas ypäjällä ponien, junioreiden ja nuorten maajoukkuevalmennus leirillä pe-la.

©Ida-Lotte Peltoniemi


Perjantaina saavuttiin ypäjälle vähän kiireellä, mutta ehdin kuitenkin verkkaamaan ennen valmennusta. Mulla oli tunti klo 12-12.30. Vaihdettiin ensin valmentajan kanssa kuulumisia, miten on mennyt ja mitä oon tehnyt. No kerroin, että viime leirin jälkeen on lähtenyt meidän yhteistyö vähän "alamäkeen" eli juuri edellinen viikko ennen leiriä ei ollut mennyt kovin hyvin, mutta mitäs siinä sitähän tää ratsastus on. Aloitettiin heti samoilla harjoituksilla kuin viime leirillä, eli paljon tehtäviä nopeassa tahdissa, jotta saan Wollen kunnolla hereille ja nopeaksi ja läpi. Se kyllä toimi ja lopuksi W oli tosi hyvä! Oli taas itsellä tietty aivot koko ajan töissä kun kuunteli ja yritti sisäistää ja toteuttaa kaikkea uutta ohjetta. Tuli kyllä niin tehtyä taas töitä, ainakin tuntui, että mä tein tälläkertaa kyllä enemmän kuin hevonen tai vähintään molemmat yhtä paljon! Tässä pari videolta napattua kuvaa.







Sen jälkeen vein Wollen talliin ja mulla piti olla jo klo 13 alkava urheilu, mutta koska lounas meni silloin samalla kiinni niin mun piti käydä ensin syömässä, joten meninkin sitten klo 14 ponityttöjen kanssa samaan liikkaan, mutta se ei todellakaan haitannut sillä mähän oon edelleen "sisäisesti ponityttö"! ;)

Ei kai sen päivän aikana muuta erikosita tehty kuin syötiin, käytiin taluttelemassa ponejamme, katsottiin (kuvasin) muitten valmennuksia, ruokin hepan ja loppuilta vaan oltiin ja raahattiin patja idalle, jotta pystyttiin nukkumaan kaikki kolme samassa kurssarin pienessä huoneessa... :D



Emmi ja Maci! XD
Lauantai aamuna herättiin Uksan kanssa klo 6 ja käytiin ruokkimassa hepat ja takaisiin sänkyyn nukkumaan vielä tunniksi, jonka jälkeen aamupalalle ja taluttelemaan poneja tms. Mulla oli tunti vasta 13.30-14 eli ihan viimeisten joukossa, joten mulla oli hyvin aikaa seurailla muiden valmennuksia ja meillä oli myös satula.comin esittely, miten tunnistaa sopiiko satula tms ja autoin Uksaa laittamaan ponia tunnille yms. :)



Ida! ♥

Marko oli edellisenä päivänä sanonut, että lauantaina valkulle tuun verkkaamatta, että kävelen vaan noin 30min ja aloitetaan yhdessä. Kävelin ensin siis ulkona ja Ida otti meistä myös pari kuvaa ulkona, mutta niistä ei tullut mun osalta kyllä kovinkaan kivoja ja Wollekaan ei oikein keskittynyt.. mutta muuten ihan hauskoja!


Aloitettiin valmennus kevyellä ravilla ympyrällä ja aika samoja harjoituksia kuin edellisenä päivänä, mutta nyt piti saada jo ihan alusta heti verkassa nopeaksi ja että näin mun pitää sitten verkata kotona. Ohjeita tuli taas enemmän ja nopeammin kuin ehdin edes kuulla, mutta pysyin kyllä jotenkin mukana! Tehtiin paljon väistöjä, avoja, pikku voltteja ja pari lävistäjää lähtien lisätyllä ravilla, keskellä pientä ravia ja taas lisäykseen ja diagonaalin päässä taas normaaliin raviin jne. tempon muutoksia ihan siis perus työskentelyä! Wolle parani loppua kohden ja itsekkin ryhdistäydyin enemmän oikein olemalla topakampi, kun mun ongelma on vähän se, että oon liian rauhallinen ratsastaja (en muista puhuinko tästä jo viime postauksessa?) ja mun pitäis olla paljon nopeampi apujen kanssa. Se ei siis tarkoita isoja apuja ja hitaita reaktioita hevosessa, vaan pieniä ja nopeita apuja, jotta saa isot reaktiot hevosessa. En kuitenkaan saanut Wollea mielestäni täysin läpi valmennuksen aikana, että edellisenä päivänä se oli mielestäni tuntunut paremmalta, mutta nyt kuulemma näytti paremmalta.
Kuvat: Ida-Lotte Peltoniemi (ja Louise Jönsson, en tiiä kumpi kuvas mitäkin..) Kiitos!








Joulun kunniaksi ihan punaiset pintelit!

Kuitenkin huippu leiri oli taas - paljon uutta tietoa ja hyvää seuraa. Palaillaan ja hyviä joulun odotuksia kaikille! :)

16 kommenttia:

  1. Pakko kysyä että kuka on Uksa :D

    VastaaPoista
  2. liityin just lukijaksi ja tää sun blogis vaikuttaa tosi mielenkiintoselta! :) ootte tosi upeen näkönen pari ja hienolta näytti tässäkin postauksessa. innolla jään seurailemaan tätä blogia! :)

    VastaaPoista
  3. tosi kiva postaus ja teidän meno näyttää jälleenkerran kadehdittavan hyvältä! :)

    VastaaPoista
  4. muuten kivan näköistä, mutta paljon jää hevonen kuolaimen taakse ja kaula aika ahtaaksi?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin tiedetään, Wollella on aika lyhyt kaula ja se haluaisi muutenkin kulkea vähän niska lyhyellä ja korkealla, joten se on aika vaikeaa saada se rennommaksi. Ja niin noh.. kuka sanoikaan, että meno oisi täydellistä? ;)

      Poista
  5. Kiva postaus! Teijän meno on kertakaikkiaan niin upeeta!! ;) <3

    VastaaPoista
  6. EN kestä ootte nii upeita Wollen kaa! :3

    VastaaPoista
  7. Sulla on kyllä hieno hevonen! Ootan aina innolla uutta postausta! :D

    VastaaPoista
  8. Sulla on ihana blogi, hieno hevonen ja ratsastat tosi hyvin! :) innolla aina odotan uutta postausta. Pakko vielä kysyä että millaiset saappaat sulla on? :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kiitos paljon! Ja mulla on königsin puolikovat (en muista mikä se nimi oli) saappaat ilman vetoketjuja. :)

      Poista