4. syyskuuta 2013

4. Ekat kisat ja Kyran klinikka

Onpas taas vierähtänyt aikaa viime postailusta, koulukiireet..! Mitään erikoisia tapahtumia tai käänteitä ei ole tänä aikana tapahtunut, paitsi nämä pari mistä nyt voisin kertoakkin vähän.

Eli oltiin 24.8 eli pari viikkoa sitten Lahdessa, Takkulassa meidän ensimmäisissä kisoissamme. Mentiin alue HeA:4. Starttasimme viimeisinä luokassamme ja se oli iltapäivä luokka, joten ei onneksi kovin aikaisia heräyksiä ollut. Näin tiivistetysti Wolle käyttytyi super super hyvin ja ihan turhaan siis sitä puolta jännitin, sillä se oli kuin olisi ollut mulla jo vuosia, vaikka olikin ollut vasta kuukauden mulla <3 mutta taas ratsastuksellisessa puolessa näki sen, ettei ne kemiat olekaan vielä kohdaneet.. Verkassa Wolle oli ihan hyvä, aika samanlainen kuin kotona vaikkakin vähän jännittyneempi. Juuri ennen rataa kun valmistauduin niin meille oli kotona rataa harjoitellessa tuottanut ongelmia se keskihalkaisijalla ravinkautta laukanvaihto ja tietty siinä juuri ennen rataa tuli taas siinä ongelmia kun halusin testata sen vielä ennen rataa. Siinä se vaan vaihto sitten laukkaa enkä saanu nostettua oikeeta laukkaa, mutta sitten radalle vaan ja mietin jo etukäteen, etten yhtään yliratsasta tai yritä mitään riskejä esim keskiraveissa tai lisätyissä laukoissa, vaan yritän tehdä mahdollisimman huolellisen ja virheettömän radan. Ja siinä me loppujenlopuksi onnistuttiinkin aika hyvin. Ei rikkeitä, ei unohduksia ja heppa oli ihan kiltistikin radalla meni heti joka kulmaan eikä pelännyt mitään, hieno hieno<3 Parissa kohdassa olin itse vähän turhan kiireinen, tai sitten en esittänyt niin selkeästi esim. keskilaukkaa, mutta ajattelin, että paremmin otan ok-keskilaukasta 6, kuin hienosta ja näyttävästä keskilaukasta ehkä 8, mutta saattaa vaihtaa lopussa ja ottaa 3. Saatiin 63.6% ja 5.sija! Ja niihin olin kyllä todella tyytyväinen ja tuomaripaperin alakerrassakin luki vielä "Hieno, lennokas hevonen, tarkkaa ratsastusta, harmillinen kieli :(" Sillä sillä näkyi radan aikana muutamaan otteeseen kieli ulkona mistä tuli loogisesti pisteisiin vähennystä... Mutta muuten olen kyllä tosi tyytyväinen heppaan ja siihen kaikkeen lastaus, kuljetus, kisapaikalla käyttäytyminen, verkka, rata, palkintojenjako ja kaikki niin heppa käyttäty ihan super! <3



Kolme ylintä ©Lotta Luomajärvi

Kisojen jälkeen oli taas palautuspäivää, vapaapäivää ja 5pv verkkaa/treeniä kunnes lauantaina 31.8 matkattiin taas traikku perässä Ruskeasuolle, sillä siellä oli Kyran klinikan edeltävänä päivänä Kyra kattoi meidän klinikalla ratsastavat ratsukot etukäteen läpi ja sitten juteltiin mikä on vaikeeta ja mitkä sujuu ja suunniteltiin sunnuntain näytöspäivää Ja kerrottiin, että siisti vaatetus, milloin saan tulla maneesiin kävelemään ja että muistan laittaa satulan etukaareen alaturpiksesta "kauhukahvan" jne. Aika jännää oli tulla sinne ratsastamaan ekaa kertaa Kyran eteen, mutta se oli kyllä tosi mukava eikä ollenkaan mitenkään tuominnut meitä, joten ihan innolla odotin jo seuraavaa päivää!

1.9. Oli aamulla aikainen herätys, hepan letitys ja kuntoonlaitto ja matka Rusalle, sillä oli se itse Kyran Kyrklundin klinikka. Ei tietenkään sää suosinut juuri sinä päivänä kun meidän piti verrytellä ulkokentällä, joka sateesta johtuen oli ihan kuravelliä ja valkoset pintelitkään eivät oisi olleet enää kovin valkoiset, joten saatiin tulla 15min ennen omaa aikaa jo maneesiin verryttelemään. Kuitenkin piti ulkona sateessa kävellä ja siinä ehittiin jo vähän kastua, mutta kyllä sitten kuivuttiinkin. Aika lailla jännitti kyllä sen voin sanoa! Lähes 900 ihmistä siellä katsomassa, vaikka ei se haittaisikaan, jos tekisi virheitä sillä niitähän siellä korjattiinkin. Aloitettiin sillä, että Kyra kertoi vähän Wollesta kun ravasin ja laukkasin ympyrällä (noh, paikanpäällä olleet tietävätkin mitä tehtiin) ja kertoi kuinka tärkeää on suoruus ja alalinjan pyöreys. Vähän ajan päästä Kyra nousi itse (tietty etukäteen suunnitellusti) Wollen selkään ja näytti yleisölle juuri kuinka täykeää se suoruus on ja kokoaminen käynnistä lähtien, että ne samat asiat pitää pysytyä tehdä oikein hitaammissa askellajeissa, että ne onnistuisivat sitten ravissa ja laukassa. Vähän ajan  päästi pääsin taas itse selkään ja Wolle oli jo ihan eri tuntuinen! Kantoi itse paljon paremmin eikä ollut sellainen luikero vaan pysyi paremmin suorana. Kyra kehotti mua vaan pitämään siitä mun laittamasta kauhukahvasta kiinni, etten vahingossakaan alkaisi kantamaan sitä ja muutenkin pitämään käden tasaisesti paikoillaan. Ei sen kummempia, sitten lopussa Kyra vielä kysyi että miltä tuntuiD ja oisko vielä jotain kysyttävää ja enhän mä nyt siihen mitään keksinyt niin nopeasti ja edes kehdannut niin ison yleisön edessä esittämään mitään nopeasti tekaistua kysymystä.. Joten sitten vain ulos kävelemään ja pistettiin heppa traikkuun ja iskä lähti viemään sitä kotiin niin päästiin vielä katsomaan klinikka loppuun ja ottamaan Kyran muille antamista opeista kaikki irti! Oli kyllä tosi hyödyllinen klinikka ainakin mulle sain niin paljon uusia vinkkejä jatkoon, että niitä vain nyt hyödyntämään! Aika lailla itseäni jännitti se siellä ratsastaminen, mutta ihan hyvin sujui vaikka nyt kotona videolta kun katson niin en kyllä ratsastanut ainakaan siinä aluksi _ollenkaan_ niinkuin kotona! Taisi se jännitys sitten vaikuttaa tai taidot jäi kotiin tai jotain, mutta onneksi ei siis ollut mikään kisa. Ja tärkeintä, että Wolle käyttäytyi noinkin hyvin vain mulla vajaa 2kk ollessaan! Super heppa ♥

Vielä en ole ehtinyt sieltä klinikalta mitään ammattikuvaajien kuvia ostamaan, mutta tässä pari iskän ottamaa kuvaa. Ja täällä katsoin olevat kanssa tosi kivoja kuvia sieltä klinikalta ja myös pari Wollestakin. ;)

Tietty meidän vuoron jälkeen oli kaunis ilma ja aurinko paistoi.. :)

Nyt ihan normaalisti treenejä jatketaan ja lauantaina taas suuntana etelä-suomen aluemestaruudet Laaksolla, hui! :)

15 kommenttia:

  1. Miks Wollel on aina kieli ulkona?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Enpä tiedä, se tässä se ongelma onkin, mutta luulen että se johtuu vaan musta, kun mun käsi jää välillä liian kovaks tai mul on nii erillaiset avut kuin mihin se on tottunut tai jotain, mutta kunhan opin ratsastamaan sitä ensin oikein niin luultavasti (ja toivottavasti) jää sitten pois. :)

      Poista
  2. Mun heppa heittää kans kieltä aika paljon. Monet kehotti käyttää remontti turpista, mikä näköjään sulla on. Mutta Skidille ei ollenkaan auttanut.. Skidi alko heittää kieltä varsahaavan takia ja on nty parantunut ja heittää vielä vähän. Mutta se kertoo kans usein siitä että minulla on vahva käsi tai jään vetämään jostain ohjasta liikaa :)
    Wolle on kyllä hieno! Tsemppii teille!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo menin ollaan nyt kokeiltu erilaisii kuolaimii, turparemmei ja turpis kireellä ja löysällä tai ilman, muttei mitään eroa. Ja tarkotitko vatsahaavan? :D ja niimpä ei tässä voi kuin "elää sen kanssa" ja opetella vaan ratsastamaan eikä murehtia vaan sitä kieltä vaikka se ainan näkyykin. Kiitos! :)

      Poista
    2. Onneks se vaa laittaa sen ulos suusta. Multa meni mantan tasonen poni alta ku se heitti kieltä kuolaimen toiselle puolell-> ei saanut kunnolla happea. Ja sitä pystyi ratsastamaan vaan kieli sidottuna mikä ei sit oo koulupuolel sallittuu :/

      Poista
    3. Voi ei kamalaa! :( siis vitsi nää hevoset on vaan niin tyhmiä eläimiä, että kaikkea sitä täytyy vaan keksiä jotta välttyis töiltä! :D mutta tsemppiä sulle!

      Poista
  3. Ootte ihan SUPER HIENO pari Wollen kanssa. Aina kun näkee teidät kentällä haluaisi vaan jäädä katsomaan, mutta melkein koskaan ei kerkeä :( Mutta onnea teille kahdelle :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kiitos paljon! :o :) Kiva, että meidän menoa on edes mukava katsella toisten silmissä :)

      Poista
  4. Sinut on haastettu :D http://www.mirajavolli.blogspot.fi/

    VastaaPoista
  5. Sponsoroiko joku tuolla ratsastavia ratsukoita vai jouduitteko maksamaan koko klinikan itse? Ja meette kyllä ihan superhienosti!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eikun ratsastajat ja niiden hevosten omistajat ja hevosenhoitaja pääsi ilmaseksi. Kiitos!:)

      Poista
  6. klinikasta ja kyran neuvoista olis voinu olla tarkempaa tekstiä. Olis mielenkiintoista kuulla minkälaisia neuvoja olette saaneet. Vaikutat taitavalta ratsastajalta :) onnea tulvaan uudella hevosella

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo mä kirjoitinkin aika nopeasti tosta kun tää postailu aikakin alkaa olla niin rajallinen. Ja muutenkin olin just kattonut kun niin monella tapahtumassa olleella kuuntelijalla oli niin yksityiskohtauksia ja pitkiä postauksia sieltä, niin en sitten itse kirjoittanu kuin lyhyesti. Ja kiitos todella paljon!! :)

      Poista
  7. Sulle ois Liebster-blog palkinto mun blogissa

    VastaaPoista