28. syyskuuta 2013

6. Kisoja ja kuulumisia

Moikka moi! Aikaa on taas viime postauksesta vierähtänyt enkä edes muista mitä kaikkea tällä välillä on tapahtunut! Ja tämä tauko on johtunut siitä kun on ollut lukiossa tentti viikkoa ja muita kiireitä, eikä aina innostus sitten tänne koneen äärelle tunniksi postailemaan oikein innosta..! Mieluiten luen aina vaan kännykästä kaikki tärkeimmät jutut päivittäin niin tää koneella käyminen on jäänyt huomattavasti vähemmälle, että hyvä jos kerran viikossa koneella käyn!

Mutta asiaan! Noin kolme viikkoa sitten oltiin Laaksolla junioreiden aluemestaruuksissa, ne olivat mun ja Wollen tokat kisat ja ne oli siis viikko sen kyran klinikan jälkeen. Verkka meni muistaakseni ihan hyvin ja ratakin meni ihan hyvin, huolelisesti, mutta Wolle jäi ehkä vähän vahvaksi edestä ja meni taas läpi radan kieli ulkona, jonka takia pisteetkin jäivät alhaisemmiksi. Monet kisakumppanit, jotka näkivät radan kauempaa, sanoivat vain, että "niin hyvältä näytti että kyllä tuosta radasta vähintään se 67% tulee" mutta kuinkas kävikään.. saatiin 60.9% ja tiedänkin kyllä miksi.. alakerrassa luki yhteenvetona "Erittäin näyttävä raamikas hevonen, joka vaikutti vähän vahvalta edestä ja työnsi kieltään lähes koko radan ulos, joka vaikuttaa pisteisiin" Pisteskaala oli sitä 5.5-8, ja ainut kasi tuli keskiravista milloin se veti kielen sisään. En tietenkään syytä Wollea, sillä ei vielä tiedetä mistä tämä kielen roikottaminen johtuu, se saattaa olla ihan vain että kun opin ratsastamaan sitä ja saan sen paremmin läpi ja pysymään paremmin suorana tms, mutta kuitenkin tällä hetkellä ja tällä ratsastuksella en ole vielä saanut sitä poiskaan. Joten niistä kisoista ei sitten ruusuketta lähtenyt mukaan eikä kyllä pisteisiin katsomisessakaan kovin hyvä mieli, vaikka itse olinkin ihan tyytyväinen rataan ja hevoseen. Loppujen lopuksi oltiin 8/16 eli juuri puolivälissä. Kotiin tultuamme käytiin vielä illalla ratsastamassa Tomppa yhdessä Veeran kanssa ilman satulaa pellolla ja saatiin pari kivaa auringonlasku kuvaakin. :)



Tämän kisan jälkeen treenailtiin kotona ihan normaalisti, kokeiltiin erilaisia niksejä siihen kieleen ja myös keskityttiin ihan siihen perus ratsastukseen ja unohdettiin tuo ongelma, joka aiheuttaa sitä päänvaivaa niiiin... ollaan myös käyty parillä estetunnilla ja on ollut kyllä tosi kivaa! Vaikka Wolle onkin niin kouluhevonen, eikä oikein tajua sitä tekniikkaa vielä ja vähän "unohtaa" nostella takajalkojaan niillä kavaleteilla, mutta pääasia, että molemmilla on ollut hauskaa! :)

©Vilma, kiitos !

Viime viikonloppuna oli sitten seurojen väliset aluejoukkuekilpailut Lohjalla. Aluksi ei edes tiedetty saadaanko ollenkaan joukkuetta kasaan sinne, että se oli musta kiinni haluanko sitten Wollella joukkueeseen lähteä ja kyllä mä sitten päätin. Menin sen HeA:1. Verkassa Wolle oli varmaan huonoin tähän astisista kisaverkoista. En saanut sitä ollenkaan läpi ja tuntui, että se kokoajan vain yritti huitoa alta ja mä vaan oon kiinni taas suussa.. Ratakaan ei mennyt mitenkään hyvin, aika hätäinen, huonot valmistelut ja siirtymiset ja kieli taas ulkona, joten pisteskaala oli 4-7 ja loppupisteiksi jäi 59.4% joihin olin aika pettynyt. Ymmärsin kyllä pisteet kun näin radan videolta, ettei se ollut ihan paras rata todellakaan ja paljon huolimattomuus virheitäkin oli, mutta ei  se nyt niiiin huonoltakaan näyttänyt (kielestä huolimatta). Loppu kommenteissakin luki taas suurinpiirtein "Kiva hevonen, joka liikkui tahdikkaasti, mutta harmillinen kieli oli ulkona koko radan läpi, joka vaikuttaa pisteisiin alentavasti" :/ Sitten vain kannustamaan viimeistä joukkuelaista Nooraa jolla menikin ihan kivasti ja sai joukkueen parhaimmat pisteet! Kuitenkaan ei joukkue mitaleille riittänyt, oltiin loppujen lopuksi varmaan seitsemänsiä joukkueena ja omassa luokassani olin 11/21 eli siinä puolivälissä taas.

 Näitten kisojen jälkeen tuli hirvittävä ikävä ihanaa Manta ponia ja sillä käytyjä kisoja viimeisenä yhteisenä kautena.. <3 Meillä meni aina niin hyvin, tai vaikka mun mielestä ei oli mennyt niin hyvin niin ainakin melkein joka kisoissa sijoituttiin ja saatiin hyviä pisteitä, mutta nyt on niin vaikeeta :/ Tietty Wolle on ollut vasta niin vähän aikaa ettei saa liikaakaan itteltään vaatia kun ponista hevoseen on niin iso hyppy, varsinkin kun ei Wollekaan ole mikään helpoin heppa, mutta tuntuu vaan niin epätoivoiselta välillä, että tää on oikeesti niin hullujen touhua tää ratsastus..! Mutta niinä hyvinä hetkinä kun menis taas hyvin niin jaksaa jatkaa. Päätettiinkin noiden kisojen jälkeen, että keskitytään nyt varmaankin tuleva talvi vain treenaamiseen ja katsotaan sitten keväällä uudestaan tämän kilpailun laita. Ehkä mä vielä opin ratsastamaan tota Wollea...




Tän viikon mulla oli tenttiviikko ja Wollella oli vähän vapaata ja sitten valmentaja ratsasti sillä pari kertaa. Sillä kävi myös hieroja pitkästä aikaa. Se sanoi, että Wollella ei itseasiassa ole ollenkaan kunnon selkä lihaksia, ja se voi vaikuttaa siihen, että se kulkee vähän selättömänä, niska korkeena ja kieli ulkona. Joten nyt aletaan valmentajan kanssa rakentamaan sitä enemmän, että nostais selästä ja kaulaa pidemmälle eteen alas niin jos se auttais myös siihen kieleen ja tietty kantais itteään oikeasti selän läpi. Onneks meillä on näin hyvä hieroja joka huomaa tällaisia tosi oleellisiakin asioita mitä ei vaan tuu ajatelleeks aina!

hups vahingossa väärinpäin.. mutta kuitenkin, hevoset ja ratsastus -lehdessä kyran klinikka jutussa oli tommonen kuva vaan missä oli Wolle ja mä :)
Nyt on tullut jo niin kylmät säät, että on pitänyt kaivaa loimet esille! Tosin heppakokosia loimia mullahan ei vielä paljon ole, joten nytkin wolle on joutunut käyttämään mantan voittoloimea.. :D

Oon nyt myös pari päivää ratsastanut Tomppaa, koska Veera on ollut kuumeessa. Tänään Karo oli mun mukana tallilla kuvaamassa ja auttelemassa. Ratsatin ensin Tompan kentällä. Se oli aika noh.. miten sen  sanois.. aika jäykkä ja laiska. Ja se on niiiin erilainen kuin Wolle! Mun oli tosi vaikee istuu sinne kun just kun alan oppia istumaan Wollen isossa ravissa, niin tää Tompan töpötöpö ravi tuntui niiin pieneltä ja mulla oli niin iso olo sen selässä että huh ja siis se mun ratsastus tänään oli niin sellasta, että huhhuhhuh toivottavasti kukaan näkijä ei saanut traumoja..! :D Eivaan.. aluksi en vaan keskittynyt tarpeeksi ja valitin vaan Karolle kaikkea, että "en mä osaa ratsastaa tomppaa, tää on nii vaikee, karo auta mua, mitä mä teen, tää vetää mua" tms. mutta lopulta kun lopetin sen säätämisen ja pistin ne pohkeet kii nii johan alko toimia! Ei kyllä mitenkää super hyvin menny, mutta ihan ok siihen nähden, ettei sitä kukaa oo pitkään aikaan läpiratsastannut. Tein vaan väistöjä, temponvaihteluita ja muuten vaan yritin saada sen laukkaamaan vähän vähemän etupainoisena. Wollen ponteikkaan laukan jälkeen toi Tompan laukka tuntui ihan joltian etupainoiselta hitaalta vyörymiseltä vaikka ei se kuulemma siltä (toivottavasti) näyttänyt. Sen jälkeen käveltiin takaisin tallille ja hoidettiin Tomppa pois.

vauveli ♥




Näistä kuvista huomasin, että verrattuna viime kesään niin tomppa on menettänyt ehkä vähän lihasta, mutta sekin on täysin ymmärrettävää kun sillä on vaan 11-vuotias tyttö harjoitellut.

Tänään muutettiin Wollen kanssa Erkylään! Ja tällä viikolla varmistui, että Tomppakin saa tuolta paikan jo ensikuun alussa, huippua! On kyllä niin siistiä, kun kerrankin hepat tollasella "luksus" tallilla; lämmitetty maneesi ihan vieressä, isot karsinat, hienot ja viihtyisät tilat, solarium yms :D Wolle käyttäytyi ihan lunkisti uudessa paikassa. Kävin ratsastamassa sen heti maneesissa ja sen jälkeen käytiin vielä ulkona kävelemässä ja otettiin pari kuvaa ulkona Karon kanssa. Sen jälkeen laitettiin Wolle karsinaan ja purattiin vähän tavaroita. Niin outoahan se oli ajatella, että nyt tämä paikka on meidän heppojen koti tästä lähtien, kun me ollaan oltu kuitenkin jo kolme vuotta siellä edellisellä tallilla hyyppärässä.

Karo ei saanut laitettua kunnon asetuksia maneesiin, joten sen takia tämä laatu ja vain pari kuvaa :/








Kiitos Karo kuvista! ♥

Noniin tässä vähän tätä päivitystä nyt kerrakseen! Harvoin jaksan näin paljon edes yhteen postaukseen kirjoittaa, mutta sen taidan olla velkaakin, kun tätä postaustaukoa onkin niin kauan.. Mutta kyllä näittenkin kuvien käsittelyyn, kirjoittamiseen ja lataamiseen on mennyt nyt jo varmaan noin 2tuntia eli kyllä siinä aikaa menee jos paljon kirjoittaa ja on paljon kuvia, ja varsinkin kun noi kuvat oli järkkärissä jäänyt laadulle L, joten niiden lataaminen kesti toosi kauan. Ja niinkuin varmaan huomasitte, niin tässä postauksessa kirjoitin harvinaisen "suoraan" tai itse ainakin huomasin sen. Kun aikaisemmin oon ollut tosi varovainen siinä, mitä blogissa kirjoitan ja varsinkin kun meille tuli tuo kieliongelma niin aluksi en halunnut ollenkaan mainita siitä missään, ja sehän tuotti ongelmia blogin kirjoittamisessa ja kuvien laittamisessa, kun suurinosa meidän ongelmista ja huonommista tuloksista niin johtuu siitä ongelmasta. Kuitenkin mietin, että vaikka täältä blogistakin voi kuka tahansa lukea meidän ongelmista tms, mutta kaikillahan on ongelmia! Ja eihän tuo kielijuttukaan enää mikään salaisuus ole, sillä sen Kyran klinikan jälkeenkin hevosurheilussa luki suunnilleen kissan kokoisilla kirjaimilla, että "wollella on kieliongelma" ja muutenkin jos meidät vain jossain näkee tällä hetkellä treenaavan niin kyllähän sen huomaa. Nyt vain yritetään treenata ja oppia tutustumaan vielä enemmän hevoseen, niin ehkä nämä ongelmatkin katoaisivat ajan kanssa ja sitten kun hevonen on muutenkin paremmin avuilla ja läpi.
No, eipä tässä muuta ole, joten ensi kertaan! :)

16 kommenttia:

  1. Ihanii kuvii ja ihan sika hyvin kirjotettu!<3:* toi Mantulin loimihan on iha just sopiva!;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kiitos Lotta! <3 ja jep se olikin mantalle vähän iso kun heppaluokkahan se oli.. :)

      Poista
  2. Sulla on kyllä ihailtava asenne, just noin! :) Ihan hyvä että kerrot välillä myös ongelmista ja niiden ratkaisusta, koska lukijatkin saattavat hyötyä niistä. Ja se että teillä joskus on jotain ongelmia tai epäonnistumisia osoittaa vain, että säkin olet "vain" ihminen, vaikka todella taitava ootkin. Ihmiset kun ei ole täydellisiä ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kiitos! Ihanasti sanottu, tuo kyllä piristi mun päivää :)!

      Poista
  3. toivottavasti nähää ella joskus ja terkut veeralle harmi ku lähette:(

    VastaaPoista
  4. Kiva postaus taas, ja kyllä varmasti teillä lähtee Wollenkin kans sujumaan myös kisoissa, niin kuin itsekin sanoit niin iso muutoshan se on vaihtaa ponista hevoseen... Tsemppiä treeniin :) !

    VastaaPoista
  5. herranjumala toi yks kuva :o toi toka kuva maneesi kuvien jälkee! upee ♥ hienosti meette, ootte kyl tosi hienoja :)!

    VastaaPoista
  6. Kiva postaus ja tosi kivoja kuvia!:)

    VastaaPoista
  7. jostain kuulin, että kuolaimet kannattaa tsekata, jos heppa roikottaa kieltä. Mutta sun blogissa on tosi hyvälaatuiset ja hienot kuvat, oot tosi nätti ja taitava ratsastamaan! :) ja Wolle on tosi upee!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo ollaan kyllä jo kokeiltu erilaisia kuolaimia, mutta ei oo vielä oikeen toiminut ainakaan :/ mutta kiitos paljon! :)

      Poista
  8. Hiljaa hyvää tulee! Kyllä te löydätte sen kuuluisan kultaisen sävelen, joka sulla mantankin kanssa syttyi ajan myötä :) Kyllä tää tästä vielä, ihan super ihania nää kuvat muuten! ♥♥ tsemppiä teille :*

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jep niin mä kans toivon! Ja kiitti paljon <3 karo onki hyvä kuvaaja ;)!

      Poista