2. huhtikuuta 2014

22. Keväisiä kuulumisia

Moikka taas! Taisinkin mennä jo viime postauksessa lupailemaan, että nyt alan aktiivisemmaksi, mutta kuinkas kävikään! On tässä ollut koeviikkoa ja muita töitä, ja tietty kiireitä näitten heppa menojen kanssa, ettei ole vain yksinkertaisesti ehtinyt... Tällä välillä viime kerrasta on taas tapahtunut kaikenlaista, joten pitäisi alkaa nyt kertomaan mitäs tällä välillä on tapahtunutkaan. Mistäs sitä alottaisi...

Ypäjältä 29.3.2014

Viime postauksen lopuksihan intoilin tulevia 16.3. järjestettäviä Vihdin harjoituskilpailuja, missä startattaisiin Wollen kanssa meidän ensimmäinen Va B rata. Sinne siis mentiin, vaikka yöllä oli satanutkin yhtäkkiä paljon lunta ja tullut pakkasta, niin kentällä ei voinut verrytellä ja maneesissa oli vain noin 20min ryhmäverkka. Päätin siis aamulla verrytellä Wollen kotona. Wolle oli jo kotona itseasiassa tosi hyvä! Toivoin vain, että sama tatsi pysyisi sitten siellä Vihdissä. Kun saavuttiin Vihtiin laitettiin se reippaasti karsinassa kuntoon ja sen jälkeen heti kävelemään ja verkkaamaan. Tein verkassa vain kaikki radan osat läpi ja olin itseasiassa tosi tyytyväinen kuinka hyvä Wolle olikaan! Ihan hyvin läpi, eikä näyttänyt kieltä ulkona, ainakaan paljon. Halusin vain tulla hakemaan siistin ja tasaisen radan, ettei se temppuile tai, että ylipäätään päästään ratsastamaan rata läpi ilman suurempia rikkeitä. Ja tässä onnistuttiinkin! Olihan radassa tietty monia monia pieniä virheitä, jotka oli ennemminkin valmistelemattomuus virheitä ja tietty sitä lisähiontaa kaikkiin liikkeisiin, taisin nyt mennä sen radan vähän sillain vain "ratana läpi" etten sitten keskittynyt niihin yksityiskohtiin niin paljon.Wolle oli myös vähän pitkä ehkä ja pitää saada myös enemmän aktiivisuutta takaosalle ja etuosaa ylös, ettei jää painamaan alas niinkuin välillä. Pisteskaala taisi olla 4-7 ja se 4 tuli tuosta valmistelemattomasta takarista vasemmalle. Saatiin myös lisätystä käynnistä 5, joten kotiläksyksi selvästi jäi harjoitella lisää käyntiä. Siihen ei ollakkaan hirveästi nyt puututtu, kun ei ollenkaan olla tajuttu, että se oisi noin heikko askellaji W:llä (tai sitten kuski ei vain osaa ratsastaa hyvää käyntiä). Olin kuitenkin tosi tyytyväinen, meidän eka Va B startti! Eikä mikä tahansa, vaan näitä ratoja, mitä tullaan tänä kesänä kilpailemaan eli tämä oli se FEI junioreiden joukkueohjelma. Laskin myös prossat itse kotona ja niitä tuli 63.9% eli ei mitkään super hyvät pisteet, mutta ihan riittävät nyt näin ekaksi startiksi. ;)



Ja jos se rata kiinnostaa niin...




Näitten rataharkkojen jälkeen jatkettiin ihan normaali kotitreeneissä vähän vaihtelevin fiiliksin. Välillä onnistui super, mutta joinakin päivinä ei ollenkaan. Kamalalla vaivalla ja kiireellä väsäiltiin meidän kúriä seuraavaa leiriä varten. Koreografia piti miettiä tarkkaan ja kellottaa varmaan 100 kertaa, kunnes saisi edes jonkun sopivan ajan ja sitten videoida se, jotta saisi laitettua siihen ohjelmaan sopivat musiikit. On tää kyllä vaikeeta! Kuitenkin hienoin juttu tässä välissä oli taas, että takatalvi suli ja ollaan päästy taas nauttimaan keväästä! Oon ainakin nyt molemmilla hepoilla käynyt vähän enemmän (pari kertaa) maastoilemassa kuin talvella, kun nyt ehtii vielä arkisin koulun jälkeen, ennen kuin tulee pimeää. Tompalla hauskinta ovat ehdottomasti kunnon laukkamaastot, missä voi päästää ponin menemään vain niin kovaa kuin pääsee ja se on niin hauska, kun T on ihan tohkeissaan menemässä "niin lujaa" mutta oikeasti se ei mene edes kovin lujaa... voi pikkusta :D Wollen kanssa oon käynyt tähän asti vain kävelemässä maastossa, jos oon yksin.



Käytiin myös Veeran kanssa ottamassa heti lumien sulattua pari kuvaa Tompan kanssa pellolla..:)


Hypätään sitten seuraavaan isompaan tapahtumaan, elikkä viime viikonloppuna 29-30.3. Ypäjällä järjestettyyn maajoukkue leiriin, missä oli aiheena tämä oma kúr ohjelma ja ensimmäisiin future cupin osakilpailuihin valmistautuminen.
Tätini toi meidän leirille omien vanhempieni ollessa matkalla. Leiri alkoi psykologi Mia Stellbergin luennolla, joka oli valmennettaville. Siellä kerrottiin paljon monia seikkoja ihan näistä henkisistä puolista tässä valmentautumisessa ja kilpailemisessa, mitä ei ennen ole tullut ajatelleeksi. Luennon lopuksi esiteltiin vielä uusi maajoukkuejohtaja. Sen jälkeen Mia piti myös luennon vanhemmille, sillä välin kun meillä oli urheilua, tai itseasiassa kuntotestit!


 Vähän ajan päästä alkoi valmennukset. Mentiin siis kaikki lauantaina omat kúr ohjelmamme Markolle. Wolle ei ollut mikään kovin hyvä lauantaina, tai oikeastaan koko viikonloppuna. Ei kovin hyvin läpi ja mitä nyt vähän temppuilikin, kun itse verkkasin. En ollut ehtinyt ratsastaa omaa kur ohjelmaa läpi musiikkien kanssa ennen leiriä kuin kerran, minkä takia en oikein tunne musiikkeja vielä. Aluksi olin vähän jäljessä ja sitten aloin kiiruhtaa ja koko loppu kurin olinkin liian edellä.äsh. Marko kuitenkin sanoi, että koreografia ja musiikit olivat ihan kivat ja oli muutenkin positiivisesti yllättynyt viime kertaan nähden. :)


 Loppuillan vaan hoidin ja ruokin heppaa, kattelin muitten valkkuja ja illalla mentiin Uksan kanssa Idalle yöksi. :)


"Kummipoika" Topi ♥
Sunnuntaina noin 5-6h yöunien jäljiltä täytyikin mennä ruokkimaan heppa ja itsekkin syömään aamupalaa, sillä kaikilla oli klo 9 aamula vetcheck harjoittelu. Piti siis olla kypärä päässä, lenkkari jalassa ja hevosella nivelsuitset päässä ja tehdä niinkuin oikeassa kilpailujen vetcheckissä tehdään + jättää hevosen passi siihen tarkistettavaksi. Itse kuitenkin tiesin jo mitä vetcheckissä tehdään, sillä viime vuonna esim. SM kilpailuissa ja finnderbyssä oli vetcheck, joten oon jo käynyt niissä ponin kanssa. Wolle käyttäytyi onneksi tosi nätisti ja juoksi hyvin. Sen jälkeen alkoivatin jo ratojen ratsastamiset. Eli sunnuntaina kaikki ratsastivat omat kurinsä tuomarille, joka arvosteli ne kuin oikeassa kilpailussa ja antaa vielä lopuksi suullisen palautteen, mitä korjattavaa ja mitä hyvää. 
Wolle oli verkassa ihan ok, aika samanlainen kuin edellisenä päivänä. Ratakaan ei mennyt mitenkään erityisen hyvin. Musiikki oli tosi hiljalla ja mulla oli jäänyt verkasta korvanappi korvaan, joten en edes kunnolla kuullut musiikkia. Ja taas samalla lailla kuin eilen, olin alkumusiikista vähän jäljessä ja hirveässä hädässä lähdin kiirehtimään ja yhtäkkiä olinkin taas koko loppu radan liian edellä. Sain kuitenkin radasta ja ratsastuksesta paljon palautetta, mitkä täytyy nyt käyttää hyödyksi. Esim, ravi oli aika kiireistä ja koottu käynti ei ollut kovin hyvää, joten sitä täytyy harjoitella nyt päivittäin maapuomien avulla. Sain myös neuvoksi alkaa kokeilemaan erilaisia kankikuolaimia, jos se mahdollisesti auttaisi tähän kielen roikottamis ongelmaan, löytämällä sopivamman kangen. Pisteskaala oli tuomaripaperissa 5-7.5 ja suurinosa siis sitä 6.5 ja 7 ja se 5 tuli kootusta käynnistä. Siinä tilanteessa, kun kuulin palautteen, se kaikki informaatio ja kaikki parantamiskeinot tulivat niin nopeasti, että tuntui et siinä kurissä ei ollut mitään hyvää. Vaikka tietty sehän se idea tässä oli, että saa palautetta, jotta voi ratsastaa vielä paremman kurin paremmin ja paremmin. Ja pisteet laskettuani olin saanut kuitenkin teknisiä 66% ja taiteellisia 68% eli ei nyt mitenkään huonosti silläkään ratsastuksella! ;) 


vaaihto..

lisättyä laukkaa

ja vielä lopputervehdykseen lisätyllä ravilla ;)
vain turpa mahtui kuvaan

Tämän jälkeen loppuverryttelin hepan ja sitten lähdettiinkin aikapian ajamaan kotiinpäin, sillä pari koetta oli vielä edessä ja luettavaa paljon.

Tää ketjuriimu on muuten ihan sikahyvä! Ei oo enää ollut miltei ollenkaan ongelmia lastatessa ;)

Nyt ei ole sen kummoisia leirin jälkeen tapahtunutkaan. Maanantaina Wollella oli lepopäivä, tiistaina mulla oli valkku ja tänään Wollella oli ratsutus ja lopuksi mäkin menin vähän ja W oli muuten ihan super hyvä!
 Kävin myös tänään moikkaamassa yhtä vanhaa tuttua eli siis Mantaa! ♥ Miten ihana aina onkin käydä moikkaamassa tätä ihanaa tammaa! Itseasiassa mä ratsastin sillä ja se oli ihan kiva ;) Kesti kyllä hetken, että löytää taas ne nappulat, miten tätä ponia taas ratsastettiinkaan. Niin vastakohta se oikeasti Wollen kanssa on, eikä siis mikään helppokaan! Huh kuskihan joutu ihan hommiin! Kaikki kuvat ©Krista, kiitti vielä! ♥





huii! Aina yhtä jännää ylittää pieni kavaletti mantan mielestä ;)

pus ♥
Tähän ei jää nämä kiireiset ajat ei! Tänä viikonloppunakin pitäisi tampereen suuntaan keritä nimittäin lauantaina tampereen hevosmessuille! Enhän mä periaatteessa mitään tarvitsisi, mutta kun kerran se lippu sen hippoksen mukana tuli niin onhan se aina kivaa mennä vähän kattelemaan.. ;) Ja sitten seuraavalla viikolla alkaakin perjantaina jo kolmipäiväiset kilpailut eli tän kevään ensimmäiset pm-katsastus kilpailut ja samalla future cupin eka osakilpailu. Iik jännää jännää! Meidän ekat _kunnon_ kisat sitten! Nyt vaan treeniä ja toivotaan parasta ensi viikonlopulle. 
Nähdään taas! :)

24 kommenttia:

  1. Jes oon oottanu sulta uutta postausta! Saan aina hirveesti motivaatioo kun kattelen noita videoita :D

    VastaaPoista
  2. Ei kannata sit liikaa luottaa tohon eskadronin control päitsiin, mulla hevonen joka vaikea kopittaa, kerran vähä kovemmi vetäs päänsä yläilmoihin niin nuo päitset sano ittensä irti ja hevonen karkas.. :D voipi toki olla että meillä oli joku maanantai kappale, mutta en kyllä toisia osta tai suosittele noita sellasiin tilanteisiin missä ois katastrofi jos hevonen pääsisi irti.. :/

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Aijaa kumma :o no siis me ollaan niillä vaan lastattu ja tähän asti ainakin on ajanut asiansa erittäin hyvin :) mutta kiitti vinkistä, ehkä sit kannattais jatkossa jättää vaikka suitset alle?

      Poista
  3. Jälleen kerran ihana postaus ja video :)

    VastaaPoista
  4. Kiva postaus & ihania kuvia ♥ Ootte Wollen kaa niin ihana pari :3 Mutta oli tosi ihana nähdä taas pitäksä aikaa kuvia sinusta & Mantasta yhdessä! :D♥ Olen muutes itsekkin tulossa lauantaina tampereelle messuille :)

    VastaaPoista
  5. iihana postaus, iiihanaa menoa♥

    VastaaPoista
  6. Wihii ihanat ella ja wolle <3 ja manta tietty ;)

    VastaaPoista
  7. taas postaus täynnä ihania kuvia :) ! voi vitsi kyllä wolle on niin upea ! ja kunpa mä ees osaisin ratsastaa 1% verran mitä sä osaat :'D istut niin tasasen nätisti tuolla selässä !

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kiitos! Wolle on kieltämättä aika ihana ;) haha voiei on täs kyllä pikkasen treenattukkin, että hyvä jos näyttää hyvältä, mut lisää treenattavaa tietty on vielä paljon! ;)

      Poista
  8. Todella hienosti meette! Aivan huikee kehitys viime kesäiseen!!! Toi hevonen on niin makee ja sullakin on kaikki ainekset kasassa mitä tarvitaan, tosi tyylikästä menoa! :)

    Kateellisena katson vierestä! Ja noinkin hyvät prosentit elämäsi ekasta vaativasta, kelaa mitä ne prosentit tulee olemaan kun kehitytte vielä lisää ja saatte varmuutta suoritukseen? ;) vinkkinä vaan, että me ei ikinä päästä samaan... ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Haha voi kiitos paljon Noora! Katsotaan katsotaan ;)

      Poista
  9. Wautsi Wollella on ihan mieletön ravi! Hyvin istut sielä ;) Ootte tosi ihana pari (:

    VastaaPoista
  10. Oi ella ihana postaus! tosi ihania kuvia kaikki, ootte niin taitaviaa! :D ♥

    VastaaPoista
  11. Tosi paljon onnea perjantain sijoituksesta! :)

    VastaaPoista